Elke vrouw kijkt kritisch naar haar eigen lichaam. Bij een pondje teveel wordt er dan ook al gauw actie ondernomen. Vaak wordt een rigoureus dieet in combinatie met hardlopen ingezet. Je verliest inderdaad dat extra pondje, maar na een maand of twee heb je het er zo weer bij. Dit is het meest ongezonde wat je kan doen! Krachttraining is een gezond alternatief, ook voor vrouwen!

Een gezonde aanpak zou bestaan uit een zorgvuldige dieet en krachttraining. Krachttraining?! Ja! Waar krachttraining vroeger vrijwel alleen door mannen werd beoefend, zijn er nu steeds meer vrouwen te vinden in het krachthonk van de gym. En terecht! Naast dat het een goede manier is om structureel een gezond lichaam mee te behalen, is het ook in de huidige maatschappij een mooie manier om te voldoen aan een ideaal schoonheidsbeeld.

Krachttraining leidt tot meer spiermassa. Als je meer spiermassa hebt, zal je meer energie gaan verbruiken. Als je meer energie verbruikt dan je binnenkrijgt, val je af. Dit is waar het kort door de bocht op neer komt. Helaas zijn veel vrouwen bang dat zij hun vrouwelijkheid kwijtraken als zij meer spiermassa krijgen. Je wilt immers niet op Arnold gaan lijken!? Niks is minder waar. Vrouwen hebben om te beginnen een andere bouw dan mannen. Daarbij zijn anabolen vaak de boosdoener voor het verliezen van vrouwelijkheid; dus niet het krachttrainen. Als je kijkt naar de vele vrouwen op instagram, zie je dat krachttraining juist tot een mooi en zeer vrouwelijk lichaam leidt.

Maar waar moet je nou beginnen? Door de stortvloed aan informatie zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Daarom zet ik hier een paar simpele tips om te starten:

  • Begin altijd met compound oefeningen, zoals een squat of een lunge.
  • Train altijd je hele lichaam, minimaal twee keer per week
  • Start met een gewicht waar je ongeveer 15 herhalingen mee kan maken
  • Eet ongeveer 1.8 g eiwit per kilo lichaamsgewicht
  • Slaap 8 uur per nacht
  • Zorg voor regelmaat

De laatste drie tips lijken vanzelfsprekend, maar je dagelijkse ritme is belangrijker dan je denkt. Ook dit zal helpen met het behalen van je ideale lichaam. Als je meer over optimaliseren van je dag en nachtritme wil weten, kan je dat hier vinden.

Krachttraining is de way to go naar een gezond lichaam, ook als vrouw. Kijk anders naar de testimonials van andere vrouwen die door mij zijn gecoacht. Als je nog twijfels of vragen hebt, voel je vrij om contact met me op te nemen. Ik help je graag om jouw droomlichaam te bereiken.

Lees ook deze blog!